• Sign up free today!

    Join in on the discussion, prediction leagues and competitions today! Sign up takes no longer than 5 minutes.

Sign in to follow this  
football forum

TF365 Quiz 18 - Pot Luck

Recommended Posts

Quiz League Round 18 - Pot Luck

We're back for quiz number 18, I'm hoping to get rounds 19 and 20 up within the week so we can wrap up the competition. This one goes without a theme, and the ten questions are an assortment of different topics.

Click Here to take the quiz!

Access Code: 26K9

Round 18 Deadline: Sunday 5th November 17:00 (UK Time)

Please do not discuss answer in this thread until they are revealed after the deadline!

@Lucas @Stan @Storts @Dickie @Dan @Large @Cure @nudge @Spike @Anton @Cannabis @Kitchen Sales @Berserker @Tsubasa @Viva la FCB @Panflute

Share this post


Link to post
Share on other sites

Claude Puel dominates the quiz. That bodes well.

If I've got the question about him wrong I'll be livid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Dan said:

Claude Puel dominates the quiz. That bodes well.

If I've got the question about him wrong I'll be livid.

I fucking have as well xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely got a couple right but not sure on the rest, my knowledge of European football isn't that great.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Kitchen Sales said:

I had an Everton, absolute mare 

I thought we agreed upon calling that a Cure.

A Cure:

 
  1. 1.
    an action or judgment that is misguided or wrong or ruins a game of Mafia Wars.
    "coming here was a Cure"
    synonyms: error, fault, inaccuracy, omission, slip, blunder, miscalculation, misunderstanding,oversight, misinterpretation, gaffe, faux pas, solecism; More
     
    verb
  1. 1.
    be wrong about.
    "because I was inexperienced, I Cure'd the nature of our relationship"
    synonyms: misunderstand, misinterpret, get wrong, misconstrue, misread More
     
     
     
     
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry folks - answers are now typed up but I'm off out. Update and new quiz tomorrow. I can reveal at this stage that we have our first 0/10 score so I'll just leave that there and let you panic about who it is...  :eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, RandoEFC said:

Sorry folks - answers are now typed up but I'm off out. Update and new quiz tomorrow. I can reveal at this stage that we have our first 0/10 score so I'll just leave that there and let you panic about who it is...  :eek:

Obviously @Lucas so that he surrenders his lead :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quiz 18 Answers

 

1) Rafael Benitez is the only manager in history to have won the Europa League, Champions League, Super Cup and Club World Cup. Which club was he managing when he won the FIFA Club World Cup?

Answer: B – Inter Milan. Benitez is the only manager to have been a winner and a loser in the FIFA Club World Cup final. In 2005, Liverpool were runners up after Rafa guided them to the Champions League title, and in 2012, Benitez was manager when Chelsea lost to Corinthians in the final. It was 2010 with Internazionale where the Spaniard tasted success. 47% answered correctly.

 

2) Barcelona are the most successful club in the history of the FIFA World Cup. How many times have they won the competition?

Answer: B – 3. The Catalan club have lifted three of the thirteen iterations of the Club World Cup, in 2009, 2011 and 2015. 53% answered correctly.

 

3) Which Barcelona manager gave Lionel Messi his debut for the club?

Answer: A – Frank Rijkaard. Reportedly at the request of senior players, Rijkaard promoted Messi to the first team, where the Argentine made his debut at 17 years, 3 months and 22 days old, coming on as an 82nd minute substitute against Espanyol. 80% answered correctly.

 

4) Which manager gave Cristiano Ronaldo his senior debut at Sporting Lisbon?

Answer: D – László Boloni. At 17 years, 8 months and 2 days old, Ronaldo had to wait a few months longer than his arch-rival to make a senior appearance, but with a pair of goals in a 3-0 win over Moreirense, Ronaldo does enjoy the bragging rights of having scored on his senior debut. Romanian László Boloni has managed Monaco and the Romanian national side as well as Sporting Lisbon but nowadays resides in more modest surroundings as head coach of Royal Antwerp. 40% answered correctly.

 

5) The last time the Portuguese Primeira Liga was won by a side other than Porto, Sporting or Benfica was 2000-2001. Which team won it that season?

Answer: B – Boavista. The 2000-2001 season was only the second time in history that a team outside Portugal’s “big three” won a league title, following Belenenses in 1945-46. 67% answered correctly.

 

6) Who were the last team outside the English, Spanish, German or Italian leagues to win the Champions League/European Cup?

Answer: D – Porto. The Portuguese giants defeated Monaco in the 2004 Champions League final, a year after winning the UEFA Cup. Winning domestic titles in both of these seasons saw manager Jose Mourinho become a household name as he moved to England to take over at Chelsea. 93% answered correctly.

 

7) Which major Italian club has never been managed by Claudio Ranieri?

Answer: A – AC Milan. Leicester’s title-winning former manager spent all of his playing days in his native Italy, before beginning his coaching career at Vigor Lamezia Calcio. He went on to manage Puteolana, Cagliari, Napoli, Fiorentina, Parma, Roma, Juventus and Internazionale but never AC Milan. 87% answered correctly.

 

8) Leicester’s new manager Claude Puel has managed four different French sides. With which one did he win the Ligue 1 title?

Answer: C – Monaco. With 488 appearances for the club, Puel spent his entire senior career at Monaco before becoming a coach and eventually manager in 1999. Puel won the title with Monaco in 2000, but didn’t have his contract renewed at the end of the following season. 20% answered correctly.

 

9) Puel was a beaten finalist with Southampton in last season’s EFL Cup final. Which player scored the deciding goal in Manchester United’s 3-2 win?

Answer: D – Zlatan Ibrahimovich. Ibrahimovich and Lingard gave Manchester United a 2-0 lead in the Wembley final, before new Saints signing Gabbiadini scored twice to level the scores. An 87th minute header from the towering Swede was enough to break Southampton’s hearts though and earn Jose Mourinho’s side one of their three trophies last season. 33% answered correctly.

 

10) Which team won the 2016-17 Coppa Italia?

Answer: A – Juventus. Goals from Dani Alves and Bonucci earned Juventus a 2-0 win in the final against Lazio at Rome’s Stadio Olimpico. This success saw Juve retain the Coppa Italia for a third year and marked their eleventh success in the competition. 60% answered correctly.

 

Results

5a0874ae89bac_Quiz18Results.thumb.png.ee55b94b4e1f8e9660a1576ab82d4f78.png

Congratulations to @Lucas for a perfect score.

 

Standings

Overall

5a0874af581a8_Quiz18Table.png.28b3869e9ac26a46350e96cac4f7b3fd.png

With two rounds left, the title will realistically go to one of Lucas, @Stan and @Storts, while @Dickie is the last one outside this trio to have a mathematical chance of finishing at the top.

 

Average

5a0874adb34f4_Quiz18Average.png.fba4b459964317e4f635295417820fc7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Stan said:

Obviously @Lucas so that he surrenders his lead :D

 

How do you like them Apples? B|

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Lucas said:

How do you like them Apples? B|

Image result for oh shit gif

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Stan said:

Image result for oh shit gif

Yeah that's right bitch. It's on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 13/11/2017 at 0:30 AM, nudge said:

Do I get a special award? xD 

Amazing effort!!!! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Advertisement